fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Extinction Rebellion-demonstranten lijmen zich vast op Schiphol | Foto’s

De actiegroep Extinction Rebellion kondigde deze week aan actie te gaan voeren op Schiphol. De demonstratie is vrijdagochtend begonnen en actievoerders blokkeren deuren op Schiphol door zichzelf vast te lijmen.

Protest

De actie startte vanochtend om 10:00 uur bij de ingang van Schiphol. Ze eisen dat de uitzonderingspositie van de luchthaven wordt herzien onder #LockdownSchiphol op Twitter.

“Extinction Rebellion richt zich met deze actie op het kabinet, de Schiphol Group en de voorrangspositie die het bedrijf in de klimaatcrisis toebedeeld krijgt. Het is niet de bedoeling van de actiegroep individuele reizigers dwars te zitten. Ondanks de strenge lockdown blijft de luchthaven open”, zo stelt de actiegroep op haar website.

De Koninklijke Marechaussee kondigde al via Twitter aan dat er een demonstratie gaande is. Ze roepen de demonstranten op zich wel aan de coronamaatregelen te houden. De groep kondigde zelf al aan zich aan de coronamaatregelen te houden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button