fbpx
737 MAXNieuwsVeiligheid

‘Boeing verborg informatie om 737 MAX weer de lucht in te krijgen’

Boeing “oefende op ongepaste wijze invloed uit op testpiloten” volgens de Amerikaanse senaat. Dit deden ze om de 737 MAX sneller weer de lucht in te krijgen.

De 737 MAX moest na twee dodelijke crashes, die totaal 346 leven eiste, opnieuw goedkeuring krijgen om te weer te mogen vliegen. Zowel Boeing als de luchtvaartautoriteit FAA hebben een poging gedaan om informatie te achterhouden betreffende de 737 MAX om ervoor te zorgen dat die weer sneller de lucht in ging. Dat schrijft een commissie van het Amerikaanse Senaat in een rapport dat gister verscheen.

Zo zouden Boeing en de FAA „belangrijke informatie te hebben verborgen die mogelijk heeft bijgedragen aan de 737 MAX-tragedies”. Ook zou Boeing druk uitoefenen op piloten die ongepast zou zijn.

Boeing heeft inmiddels al gereageerd in een persbericht en belooft dat ze de bevindingen in het rapport zeer serieus nemen en er alles aan zullen doen om vliegveiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Ook de FAA heeft aangegeven dat ze de bevindingen serieus nemen, maar ze stellen ook dat sommige beschuldigingen niet waar zijn.

Het is niet de eerste keer dat Boeing kritiek krijgt vanuit de overheid. Eerder verscheen een rapport waaruit de overheid aangaf dat Boeing te winstgericht zou zijn. Sinds afgelopen maand mocht de 737 MAX weer de lucht in. Momenteel beginnen de eerste paar maatschappijen weer te vliegen met de 737 MAX.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button