fbpx
Air France-KLMCoronavirusFinancieelKLMNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

KLM ziet noodzaak tot schrappen Britse vluchten terug op de beurs

Het vliegverbod dat Nederland heeft ingesteld op vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk heeft een grote impact op de vluchtuitvoering van KLM.

Brits Netwerk

Het vluchtaanbod van onze nationale luchtvaartmaatschappij naar het Verenigd Koninkrijk is relatief omvangrijk, zeker nu er vanwege de coronapandemie een groot deel van het oorspronkelijke wereldwijde vluchtaanbod al maandenlang wegvalt. Het van overheidswege opgelegde vliegverbod, dat in ieder geval t/m 1 januari zal gelden, heeft dan ook de nodige gevolgen. Bij KLM worden de komende dagen zeker tientallen vluchten getroffen, zegt een woordvoerder. Alleen gisteren zouden er al acht KLM-vluchten vanuit Londen landen op Schiphol.

Financiële gevolgen

Een van de gevolgen van het moeten verminderen van het vluchtaanbod is dat de hoeveelheid geld die het bedrijf binnen stroomt ook vermindert. Dit samen met de (op dit moment) toch al volatiele aandelenmarkt, zorgt ervoor dat de koers van het aandeel Air France-KLM op dit moment zes procent in de min staat.* Dit samen met de oproep van het kabinet om tot half maart niet te reizen zet druk op de geplande opschaling die KLM voor ogen had en geeft noodzaak tot herzien van het productie scenario voor 2021.

* Koers op het moment van schrijven van dit artikel.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button