fbpx
BoeingLiefhebberNieuws

Laatste Britse 747 vertrekt vanaf Londen Heathrow

De Boeing 747 wordt wereldwijd uitgefaseerd. Vandaag markeert wederom een moment in het afsluiten van een tijdperk; de laatste passagier-747 van een Britse maatschappij vertrekt namelijk van Heathrow.

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic Airways’ laatste Boeing 747-400, de G-VROY met de passende naam Pretty Woman, zal rond 14:00 Nederlandse tijd vertrekken. Na het vertrek van London Heathrow, zal het vliegtuig naar Noord-Amerika worden gevlogen en zich bij twee van haar zussen bij Atlas Air voegen.

Afscheid

Dit specifieke toestel werd eerder deze maand gebruikt om een kleine groep liefhebbers gelegenheid te geven afscheid te nemen van het iconische vliegtuig. In een reactie op het definitieve vertrek zei Corneel Koster, Chief Customer and Operating Officer bij Virgin Atlantic: “De geliefde Boeing 747 heeft een belangrijke rol gespeeld in het verhaal van Virgin Atlantic. Het vervoerde onze eerste passagiers 36 jaar geleden naar New York tijdens onze inaugurele vlucht en heeft in de loop der jaren talloze miljoenen vakantiegangers en zakenreizigers veilig over de hele wereld vervoerd. Hoewel we het jammer vinden om dit hoofdstuk af te sluiten, zijn we verheugd om onze transformatie naar een schonere, groenere vloot voort te zetten.” British Airways’ laatste 747 vertrok al op 8 oktober.

Hieronder is een livestream te zien van de aanloop naar en het vertrek van de laatste Britse 747 van Londen Heathrow.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button