fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsPiloten en Crew

15 miljard dollar extra overheidssteun voor Amerikaanse maatschappijen

Amerikaanse politici zijn het eens geworden over een grootschalig, nieuw economisch steunpakket van 900 miljard dollar, zo meldt persbureau Reuters. Er wordt 15 miljard dollar uitgetrokken voor luchtvaartmaatschappijen.

Steunpakket

De details van het steunpakket moeten nog bekend worden gemaakt. Persbureau Reuters wist echter op basis van bronnen al meer informatie over het pakket te geven. Zo wordt er 15 miljard dollar uitgetrokken voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waarmee zij voornamelijk hun personeel kunnen doorbetalen.

Personeel

Naar verwachting kunnen 32.000 werknemers die momenteel op onbetaald verlof zijn weer betaald worden. De voorwaarden voor steun uit het pakket zijn vergelijkbaar met het eerdere steunpakket voor de Amerikaanse luchtvaart. Toen ontvingen Amerikaanse maatschappijen om en nabij 25 miljard dollar aan steun en een gelijk bedrag aan leningen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button