fbpx
AirlinesCoronavirusKLMNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Ook vliegverbod Zuid-Afrika vanwege mutatie coronavirus

Het kabinet heeft vanwege een mutatie van het coronavirus een verbod afgekondigd voor passagiersvluchten vanuit Zuid-Afrika. Eerder werden ook al passagiersvluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk verboden.

Verbod

Het verbod geldt sinds maandagavond 21.00 uur en duurt in ieder geval tot 1 januari. Uitgezonderd van het verbod zijn vrachtvervoer en medisch personeel. Twee vluchten die vandaag uit Zuid-Afrika naar Nederland zouden vertrekken zijn inmiddels geschrapt. De vliegtuigen zullen ‘leeg’, dat wil zeggen enkel met bemanning en vracht, terug naar Nederland vliegen.

Het is nog niet duidelijk of er repatriëringsvluchten zullen worden georganiseerd. Op de website geeft de Rijksoverheid wel aan dat het reizen naar Nederland voor de feestdagen voorlopig niet mogelijk is.

Verenigd Koninkrijk

Eerder deze week stelde Nederland, samen met België als eerste, tevens een verbod in op vluchten uit het Verenigd Koninkrijk. Ook daar is een, naar het lijkt veel besmettelijkere, mutatie van het coronavirus opgedoken. Veel landen, zowel Europees als wereldwijd, volgden hierop met inreisverboden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button