fbpx
737 MAXAirbusBestellingenBoeingNieuwsVliegtuigen

Airbus voor tweede jaar op rij groter dan Boeing

Airbus heeft voor het tweede jaar op rij meer toestellen afgeleverd dan Boeing en is dus voor het tweede jaar op rij de grootste.

Ondanks afname de grootste

Airbus heeft ondanks de COVID-pandemie veel toestellen kunnen afleveren. Wel is er een daling te zien vergeleken met 2019. Dit jaar leverde Airbus namelijk 35% minder toestellen dan het jaar daarvoor af. Airbus verwacht dit jaar 550 tot 560 vliegtuigen af te leveren. Deze week stond de teller op 520, met nog negen dagen te gaan.

Ondanks de afname van 35% in afleveringen, ligt Airbus nog mijlen voor op Boeing, die dit jaar slechts 118 toestellen afleverde. Dit grotendeels door de 737MAX-ban. Deze stonden wereldwijd op de grond als gevolg van de ban en productie werd stilgelegd.

Screenshot van youtube-video van ©King 5

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button