fbpx
NieuwsOpmerkelijkVideoVliegvelden

Voormalig vliegveld Manston nu vrachtwagenparkeerplaats | Video

Voormalig vliegveld Manston is door de drukte bij de haven van Dover omgetoverd tot een vrachtwagenparkeerplaats. De vrachtwagens kunnen er stilstaan totdat zij de oversteek naar Frankrijk kunnen maken.

Drukte

Terwijl de drukte net voor de kerstdagen toeneemt werd Verenigd Koninkrijk (VK) vrijwel afgesloten van de omliggende landen. Nederland stelde als eerste een vliegverbod in naar aanleiding van het gemuteerde coronavirus, en later volgde andere Europese landen. Frankrijk stelde een verbod voor reizigers én vrachtverkeer vanuit het VK. Hierdoor werd de belangrijke verbinding tussen het VK en Frankrijk afgesloten.

Duizenden vrachtwagens staan nu te wachten totdat zij de oversteek naar Frankrijk kunnen maken. Bij het nabijgelegen vliegveld Manston worden nu vrachtwagens geparkeerd. Het voormalig vliegveld kan naar schatting zo’n vierduizend vrachtwagens kwijt.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button