fbpx
AchtergrondBoeingHistorische LuchtvaartMaatschappijenNaast het nieuwsVliegtuigen

Luxe aan boord van Pan Am’s Boeing 377 | Video

Geen koffers, maar bedden in de overhead bins van Pan Am’s Boeing 377 Stratocruiser. Het toestel bood luxe en was onderdeel van de vloot van voormalig luchtvaartmaatschappij Pan Am.

Boeing 377 Stratocruiser

De Boeing 377 Stratocruiser werd in 1949 aan de vloot van Pan Am toegevoegd. In totaal opereerde de Amerikaanse maatschappij 28 Stratocruisers tot aan 1961. Het toestel was een stap voorwaarts in de passagiersvliegtuigmarkt, na diverse ontwikkelingen gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Luxe

Met zo’n honderd passagiers kon het toestel worden gevlogen, maar Pan Am had niet meer dan 61 stoelen in het vliegtuig om zo het comfort aan boord te verhogen. De stoelen konden in een ligstand worden gezet en daarnaast waren er slaapplekken aan boord in de zogeheten overhead bins. Tegenwoordig worden deze ruimtes voor handbagage gebruikt in de moderne vliegtuigen, maar Pan Am koos voor een luxe bed aan boord van de Boeing 377. Deze ligplaatsen waren afgeschermd voor privacy en passagiers hadden de mogelijkheid om het ontbijt ‘op bed’ te laten serveren voordat ze op hun bestemming aankwamen.

Bekijk hieronder de promo film van de Boeing 377 Stratocruiser van Pan Am

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button