fbpx
CoronavirusGeneral aviationLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Piloot ‘tekent’ injectiespuit in de lucht

Een piloot uit Duitsland is waarschijnlijk zeer verheugd dat er een coronavaccin beschikbaar is en heeft dat op een speciale manier laten blijken.

Subtiel

Met behulp van een Diamond DA-20 Katana, een klein tweezits propellervliegtuig, heeft de piloot een injectiespuit getekend. En niet zomaar eentje; het patroon is gevlogen tussen het Zuid-Duitse Friedrichshafen en Ulm, een afstand van zo’n 70 km.

Koud kunstje

Het is niet ongewoon dat een vliegtuig een patroon tekent in de lucht, maar meestal wordt dit gedaan door grote commerciële toestellen met geavanceerde navigatieapparatuur. Tegenwoordig beschikken veel kleine sportvliegtuigen echter ook over dergelijke hulpmiddelen. Het is dan een kwestie van een aantal zogenaamde waypoints programmeren en de route afvliegen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button