fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Cabinepersoneel KLC akkoord met nieuwe cao

De vereniging Nederlandse cabinepersoneel (VNC) en KLM Cityhopper hebben een akkoord bereikt over de nieuwe Cao. Meer dan 70% van de VNC leden stemde in met het protocol.

Eerder dit jaar waren er moeilijkheden omtrent het vinden van een akkoord tussen KLM Cityhopper en de VNC. Het cabinepersoneel vond het oneerlijk dat het cabinepersoneel van moederbedrijf KLM eerder wél een loonsverhoging had gekregen, maar het cabinepersoneel van KLM Cityhopper niet.

Alsnog een akkoord

Met dit nieuwe akkoord wordt KLC verplicht om bij het salaris van januari 2021 het eerder teruggevorderde deel terug te betalen aan het gedupeerde personeel. Daarnaast geeft het akkoord meer duidelijk omtrent toekomstige promoties die samenlopen met jaarlijkse verhogingen. Het huidige akkoord is een aanvulling op het bestaande cao dat op 1 juni 2019 verliep. Dit akkoord was nog van toepassing.

Bekijk het ondertekende protocol hier.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button