fbpx
CoronavirusNieuwsNL VliegveldenSchiphol Airport

Schiphol was afgelopen week Europa’s grootste

Eurocontrol heeft cijfers gepubliceerd betreffende de drukte op Europese luchthavens. Schiphol was afgelopen kerstweek de drukste.

Dit ondanks het feit dat reizen via Schiphol steeds moeilijker wordt. Eerder deze maand ging Schiphol grotendeels op slot. Veel winkels gingen dicht en ook werd reizen in het algemeen lastiger door verplichte PCR-testen.

Hiermee komt Schiphol boven Heathrow te staan. In het VK werden eerder al zware reisbeperkingen ingesteld. Heathrow heeft maar liefst een afname van -68% ten opzichte van vorig jaar. Schiphol heeft een afname van -53% respectievelijk.

Amerikaanse luchthavens druk bezocht

Afgelopen week was het op de Amerikaanse luchthavens erg druk bezocht, meldt IEX.nl. Dit terwijl Amerika nog steeds kampt met een flink aantal corona-gevallen. Afgelopen zondag werd het hoogst aantal passagiers op Amerikaanse luchthavens geregistreerd sinds de uitbraak in maart. Er reisden bijna 1.3 miljoen passagiers afgelopen zondag. Dit is al de zesde keer in tien dagen dat passagiersaantallen boven de miljoen uit komen op een dag. Het aantal reizigers ligt nog wel circa 50% lager dan vorig jaar.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button