fbpx
AchtergrondNaast het nieuwsSchiphol AirportVeiligheidVideo

De sneeuwvloot van Schiphol door de jaren heen | Video

Al sinds de jaren ’50 beschikt Schiphol over een sneeuwvloot. Als het sneeuwt zorgen zij ervoor dat de luchthaven weer sneeuwvrij is.

Sneeuwvrij

Het schoonmaken van een start- en landingsbaan duurt ongeveer twintig minuten. Hierbij worden sneeuwschuivers ingezet, sneeuwblazers en wordt de baan gesproeid. Hierbij gebruikt de luchthaven antivriesvloeistof om te voorkomen dat de start- en landingsbanen glad worden. Naast de start- en landingsbanen moeten natuurlijk ook de taxibanen en parkeerplekken schoongemaakt worden.

Tool

Eerder dit jaar kondigde Schiphol aan een nieuwe tool te gaan gebruiken voor de sneeuwvloot. De tool laat via een webapplicatie zien waar bijvoorbeeld sneeuw- en ijsvoertuigen zich bevinden of recent hebben gestaan.

Alweer vergeten hoe Schiphol er met sneeuw uitziet? Bekijk dan de onderstaande video.

In de onderstaande video geeft Schiphol een kijkje in haar sneeuwvloot door de jaren heen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button