Als een van de grootste webshops ter wereld blijft Amazon groeien. Zo’n vijf jaar geleden werd ook een eigen vrachtmaatschappij opgericht om zelf de pakketjes te vervoeren. Hoe ziet luchtvaartmaatschappij Amazon Air eruit?
Ontstaan
In december 2015 startte Amazon haar eigen cargo luchtvaartmaatschappij onder de naam Amazon Prime Air. De luchtvaartmaatschappij van de webshop startte met het uitvoeren van vluchten met Boeing 767’s via leaseconstructies.
Groei
Amazon groeide verder en investeerde in haar luchtvaartmaatschappij. Begin 2017 werd er op Cincinnati/Northern Kentucky International Airport, in Amerika, uitgebreid en werd er plaats gemaakt voor meer dan honderd vrachtvliegtuigen. Ook werd de naam gewijzigd naar Amazon Air en werd Amazon Prima Air alleen voor drone-leveringen gebruikt.
Inmiddels heeft Amazon aangekondigd ook naar Europa uit te breiden. Amazon Air gaat haar operaties in Europa uit te breiden met twee geleasede Prime Air Boeing 737-800’s. De twee 737’s worden gestationeerd op het vliegveld van Leizpig, het op een na grootste vrachtvliegveld in Duitsland.
Vloot
De vloot van Amazon Air bestaat inmiddels uit meer dan zestig toestellen met twee vliegtuigtypen, 737-800 en 767-300ER. Alle toestellen zijn omgebouwd van passagiersconfiguratie naar een vrachtvliegtuigen, de zogeheten Passenger-to-Freighter. Opmerkelijk is de manier van opereren. Alle vliegtuigen van Amazon Air worden geleased en de vluchten worden uitgevoerd door verschillende operators, waaronder Atlas Air.
De groeiplannen gaan verder. De vloot groeit naar meer dan tachtig vliegtuigen in 2021 zo stelde Amazon deze zomer. Er worden onder andere enkele uitgefaseerde 767’s van Delta Air Lines ingezet.


SimFlying gaat crowdfunden! Doe je mee?
Investeer in de nieuwe B737NG-simulator van SimFlying!
Je kan SimFlying helpen door mee te investeren via de gelanceerde crowdfundingcampagne. Leen geld en ontvang het binnen 5 jaar terug met mooie kortingen, of koop alvast een tegoedbon voor de nieuwe simulator.