fbpx
NieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol afgelopen jaar drukste vliegveld van Europa

Schiphol was het afgelopen jaar ondanks de coronacrisis de drukste luchthaven van Europa op basis van het aantal passagiersvluchten.

Drukste luchthaven

Vanwege de coronacrisis heeft de Europese luchtvaart het in 2020 ongekend zwaar gehad. Op basis van het aantal reguliere passagiersvluchten is Schiphol desondanks bovenaan de lijst van drukste Europese luchthavens beland. Vanaf het Amsterdamse vliegveld werden 98.400 vluchten uitgevoerd. Op plaats twee en drie staan Londen Heathrow en Parijs Charles de Gaulle, die respectievelijk 89.800 en 88.800 vluchten telden. Vracht-, charter- en repatriëringsvluchten worden daarbij niet meegeteld.

Wereldwijd

Wereldwijd wordt de lijst aangevoerd door het Amerikaanse vliegveld Atlanta, gevolgd door Chicago en Dallas. De luchthaven telde 250.800 vluchten. De gehele top tien drukste luchthavens bestond wereldwijd uit Amerikaanse en Chinese luchthavens. In China was Guangzhou het drukste vliegveld.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button