fbpx
Air FranceAir France-KLMCoronavirusNieuws

‘Air France ook in 2021 diep in het rood’

Air France, onderdeel van Air France-KLM, verwacht ook in 2021 diep rode cijfers te behalen. Dit als gevolg van de coronacrisis.

Flink verlies

Volgens de Franse krant La Tribune verwacht Air France een exploitatieverlies van 2 miljard euro. Dat geeft een resultaat van -3,6 miljard euro over het afgelopen jaar.

Air France verwacht voor de komende zomer nog geen vorm van herstel te zien. Het stoelaanbod zal zo een 40% lager liggen dan 2019. Dat resulteert in een vliegaanbod dat 50% lager ligt dan ‘normaal’. Wel wordt verwacht dat de prestaties in 2021 alleen maar beter kunnen zijn dan 2020. Echter, zal het nog steeds een zwaar jaar worden voor Air France en de luchtvaart als geheel.

Herkapitalisatie

Afgelopen maand werd nog bekend gemaakt dat Air France zijn belang in Air France-KLM wilden verdubbelen. Dit door een investering van de Franse overheid van vier tot vijf miljard euro. Dit zou het aandeel van Air France in Air France-KLM verhogen naar circa 30%.

Het vierde kwartaal zal voor Air France veruit de slechtste zijn, volgens La Tribune. Air France had de 3 voorgaande kwartalen een verlies gedraaid van 2,4 miljard euro. KLM had een tekort van 1 miljard respectievelijk.

In totaal ontving Air France-KLM al 10,4 miljard euro aan staatsteun van Nederland en Frankrijk. Maar omdat reizigers nog steeds wegblijven is de verwachting dat er verdere steun nodig zal zijn.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button