fbpx
Nieuws

Polderbaan ruim drie maanden buiten gebruik

Schiphol zal van 25 januari tot 26 april groot onderhoud doen aan de Polderbaan. Gedurende deze periode is de baan gesloten voor startend- en landend verkeer.

Aan de Polderbaan(18R,36L) zal de komende drie maanden groot onderhoud worden uitgevoerd. Zo wordt er een oppervlakte van 600.000 vierkante meter vernieuwd. Er wordt hierbij 150.000 ton asfalt gebruikt, 60 procent hiervan is gerecycled asfalt wat tijdens het onderhoud wordt weggehaald. Ook komt er 70 kilometer aan nieuwe bekabeling rondom de baan te liggen. Deze bekabeling wordt aangelegd voor de 2100 nieuwe LED-baanlampen, die duurzamer zijn en langer meegaan. Ook wordt het ILS-systeem vervangen. De Zwanenburgbaan(18C-36C), zal de meeste starts en landingen overnemen van de Polderbaan. Door het sluiten van de Polderbaan, zal er de komende drie maanden meer geluidsoverlast zijn voor de omwonenden.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button