fbpx
BoeingIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Boeing 737-500 verdwijnt van de radar boven Indonesië

Vier minuten nadat een Boeing 737-500 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air opsteeg van Jakarta verdween het vliegtuig van de radar. Vanuit de beschikbare gegevens lijkt het erop dat het toestel plotseling 10.000 voet (3 kilometer) aan hoogte verloor. De vlucht SJY182 was onderweg naar Pontianak. Het toestel met registratie PK-CLC is sinds 2012 in de vloot van Sriwijaya en is 26 jaar oud.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het incident. Een woordvoerder van het ministerie van transport bevestigd aan CNNIndonesia dat het laatste contact met het toestel om 07:40 UTC plaatsvond. Ook zouden de reddingsdiensten uitgerukt zijn.

Verschillende lokale media melden dat er stukken van het vliegtuig gevonden zijn in de zee. Verder vertellen twee bewoners tegen CNNIndonesia dat ze twee explosies hebben gehoord. Echter zijn er geen officiële bronnen die dit bevestigen.

Vermoedelijke brokstukken van de Boeing

Volgens de Associated Press zaten er 62 mensen aan boord, waarvan 56 passagiers en 6 bemanningsleden.

Sriwijaya Air

Sriwijaya Air is de derde grootste maatschappij van Indonesië. Met een vloot van 14 toestellen wordt er gevlogen naar 25 verschillende bestemmingen.

Dit artikel wordt aangevuld als er meer informatie beschikbaar is.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button