fbpx
IncidentenNieuws

Zwarte doos Sriwijaya Air-crash gevonden

Duikers hebben zojuist de zwarte doos van de verongelukte 737-500 gevonden in de Javazee. Bekijk hier beelden;

De zwarte doos lag op een diepte van 23 meter op de bodem van de Javazee. Het is opmerkelijk dat duikers de zwarte doos zo snel hebben gevonden aangezien het Emergency Locator Transmitter (ELT) systeem niet werd geactiveerd. Normaal kan dit handmatig of automatisch worden geactiveerd. Wanneer dit systeem wordt geactiveerd zendt het ELT-systeem signalen uit die kunnen worden opgepikt door non-geostationaire satellieten. Dit gebeurt normaal als het systeem een zware impact of water detecteert.

Bekijk hier beelden van de duikactie;

©KOMPASTV
©AIRLIVE net

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button