fbpx
CoronavirusNieuwsSchiphol Airport

Ook coronasneltest verplicht voor reizigers uit VK en Zuid-Afrika

Binnenkort moet naast de verplichte PCR-test ook een negatieve coronasneltest worden overhandigd voordat reizigers vanuit het VK of Zuid-Afrika naar Nederland kunnen reizen, zo meldt persbureau ANP op basis van informatie van het ministerie.

Sneltest

De sneltest geldt voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk (VK) en Zuid-Afrika. Reizigers uit deze landen moeten de sneltest doen op de luchthaven of bij de ferry-terminal voordat ze per vliegtuig of boot naar Nederland reizen. Naast deze nieuwe maatregel blijft de PCR-test nog steeds verplicht. Deze test mag maximaal 72 uur oud zijn.

Dinsdagavond riep het kabinet nog op om tot en met maart niet naar het buitenland te reizen. De lockdown voor de reisbranche duurt daarmee nog zeker elf weken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button