fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Qatar Airways: helft van de A380’s komt niet meer terug

De CEO van Qatar Airways heeft bevestigd dat de helft van de Airbus A380-vloot niet meer terugkomt. Het zou dan gaan om vijf toestellen van de luchtvaartmaatschappij.

Airbus A380

Tijdens een live event van CAPA heeft CEO Akbar Al Baker bevestigd dat de helft van de A380-vloot van Qatar Airways niet meer gaat vliegen. Momenteel heeft Qatar al als gevolg van de coronacrisis de gehele A380-vloot aan de grond staan. Die vloot bestaat momenteel uit tien vliegtuigen en zal dus in de toekomst worden gereduceerd naar slechts vijf A380-toestellen.

Vloot

Naast de A380 beschikt Qatar Airways nog over de Airbus A350, zowel de -900 als de -1000-variant, en de A330. Aan de Boeing kant heeft de maatschappij bijna vijftig 777-300ER’s en enkele long-range-varianten van de 777-200. Ook de 787-8 Dreamliner zit in de langeafstandsvloot. Voor de kortere vluchten heeft Qatar de A319, A320 en A321 in bezit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button