fbpx
CoronavirusKLMNieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

Steeds meer zorgen over vluchten vanuit VK

Het kabinet noemde de situatie in het Verenigd Koninkrijk (VK) zorgelijk vanwege de Britse corona-variant. Onder andere vanuit de Tweede Kamer ontstaat er steeds meer druk om harder in te grijpen op vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Vliegverbod

Dagelijks komen er nog ‘vele’ vluchten vanuit Engeland. Gemiddeld ligt dat tegen de twintig vluchten per dag, wat een drastische vermindering is ten opzichte van 2019 waarbij er meer dan tweehonderd vluchten waren. Door de “alarmerende” corona-situatie in het VK pleiten steeds meer partijen in de Tweede Kamer voor een hardere aanpak, zoals een vliegverbod, of meer testen voor én na de vluchten. Aan een dergelijk vliegverbod wil het kabinet echter nog niet denken. Volgens Rutte zijn de vluchten niet het probleem, maar vinden veel besmettingen plaats in de thuisomgeving.

Testen

Wat betreft het testbeleid worden er stappen gemaakt. Woensdagmiddag kondigde het ministerie van Infrastructuur aan dat voor vluchten vanuit het VK en Zuid-Afrika naast de PCR-test, ook een coronasneltest nodig is voordat reizigers naar Nederland mogen reizen.

Niet alleen vluchten zijn het probleem, ook treinreizigers en vrachtwagens komen dagelijks Nederland binnen. De sneltest geldt binnenkort ook op de ferry-terminal voor reizigers die de oversteek vanaf Engeland maken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button