fbpx
CargoIncidentenKLMNieuwsVeiligheid

747 van KLM Cargo keert boven Portugal om

De Boeing 747-400F met registratie PH-CKA was onderweg naar Campinas, Brazilië, maar moest boven Portugal omkeren naar Amsterdam. Het toestel is veilig geland.

Flightradar

Op Flightradar24 is te zien dat het toestel op een hoogte van 31.000 voet een 180-graden bocht maakte. Na deze bocht vloog de 747, met vluchtnummer MP7551, op een hoogte van slechts 21.000 voet richting Amsterdam.

© Flightradar24

KLM meldt dat het om een voorzorgslanding ging. Het toestel kreeg boven Spanje technische problemen. In eerste instantie werd nog geprobeerd deze aan de hand van een reset te verhelpen. Dit wilde echter niet lukken. In plaats van de lange tocht over de Atlantische Oceaan te maken, waar uitwijkmogelijkheden beperkt zijn, besloot KLM om de 747 terug te halen naar Schiphol. Hier wordt momenteel gewerkt aan het verhelpen van het probleem.

Daarnaast wilde KLM voorkomen dat een toestel op vreemd terrein stond waar reparatiemogelijkheden beperkt zijn en had de maatschappij het toestel liever op Schiphol, waar het zo snel mogelijk weer vliegklaar kan worden gemaakt.

Achter het feit dat het toestel zo laag terugvloog zit geen verder verhaal. Dit was slechts een instructie van luchtverkeersleiding en had geen verdere reden. Het toestel moest veel brandstof lozen om aan het maximum landingsgewicht te voldoen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button