fbpx
Air France-KLMCoronavirusKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewSchiphol Airport

KLM wil contactmomenten minimaliseren op vluchten uit het Verenigd Koninkrijk

De zorgen rondom de Britse mutatie van het coronavirus blijven toenemen. Eerder deze week werd er nog een extra coronatest aan het proces toegevoegd. Passagiers moeten nu vlak voor het vertrek van de vlucht een sneltest laten afnemen. Naast deze verscherpte maatregelen, reageert KLM nu op het verzoek van de cabinebonden. De maatschappij wil het aantal contact momenten minimaliseren op vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika.

Maatregelen

Deze maatregelen komen na de extra zorgen over de uitbraak van de Britse mutatie van het coronavirus. Eerder besloot de KLM al dat de bemanning niet meer mocht overnachten op de betreffende bestemmingen. Nu zullen de contactmomenten geminimaliseerd worden. Dat betekent dat de bemanning, op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, al een doosje met eten klaar leggen op elke stoel. Dit voordat de passagiers het toestel betreden. Ook zal het afval niet meer opgehaald worden. Passagiers worden daarom verzocht om zelf het afval mee van boord te nemen. Op vluchten naar Zuid-Afrika zal de service ook beperkt worden. Naast al deze maatregelen heeft het personeel ook een ‘crew only’ toilet toegewezen gekregen.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button