fbpx
NieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegvelden

Man ‘woont’ maandenlang onopgemerkt op luchthaven van Chicago

Een man blijkt drie maanden op de luchthaven van Chicago te hebben gewoond zonder dat de autoriteiten dit hebben opgemerkt. De reden; angst om te vliegen vanwege corona.

Gearresteerd

Aditya Singh, een 36-jarige man uit Californië werd zaterdag gearresteerd op de luchthaven van Chicago O’hare in de Verenigde Staten. Volgens aanklagers kwam Singh op 19 oktober met een vlucht vanuit Los Angeles aan in Chicago en leefde sindsdien zonder detectie in de veiligheidszone van het vliegveld. Dit schrijft de Chicago Tribune.

Hij werd opgemerkt nadat twee medewerkers van United Airlines Singh vroegen om identificatie. Hij liet daarop een luchthavenpas zien die door een medewerker van de luchthaven als vermist was opgegeven. Singh zou de pas hebben gevonden en “was bang om naar huis te gaan vanwege COVID”, aldus de aanklager. De man zou hebben overleefd op het vliegveld doordat andere passagiers hem eten gaven. Waarom de man naar Chicago kwam is niet duidelijk.

Aangeklaagd

Singh wordt verdacht van het ongeoorloofd betreden van verboden gebied van een luchthaven en diefstal. Hoewel er geen direct gevaar is opgetreden wordt de zaak hoog opgenomen. “De rechtbank vindt deze feiten en omstandigheden behoorlijk schokkend voor de vermeende periode dat dit heeft plaatsgevonden”, aldus de rechter. “Omdat hij zich in een beveiligd deel van de luchthaven bevindt onder een valse identiteitskaart, en wetende dat luchthavens absoluut veilig moeten zijn, merk ik dat die vermeende acties hem een ​​gevaar voor de gemeenschap maken.”

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button