fbpx
737 MAXNieuwsVeiligheid

‘Boeing 737 MAX mag vanaf volgende week weer in Europa vliegen’

De Boeing 737 MAX krijgt waarschijnlijk volgende week groen licht van luchtvaartautoriteit EASA om weer te vliegen.

Verschillende media melden dat de European Aviation Safety Agency (EASA) volgende week met een definitief besluit komt. Volgens EASA is de 737 MAX weer veilig voor gebruik. De toestellen hebben allemaal grondig technisch onderhoud gehad en zijn allen grondig getest. Er is met name naar het MCAS-systeem gekeken. Door dit systeem verongelukte twee vliegtuigen, waarbij 346 mensen om het leven.

De 737 MAX stond sinds maart 2019 aan de grond als gevolg van deze crashes. De Verenigde Staten en Brazili├ź hieven al eerder deze vliegverboden op. Sinds deze week mag de 737 MAX ook in Canada weer de lucht in.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button