fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsPiloten en Crew

Coronavaccin beschikbaar voor vliegend personeel Emirates

Luchtvaartmaatschappij Emirates biedt haar vliegend personeel waarschijnlijk deze week al de mogelijkheid om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. Dat meldt Aviation Business Middle East.

Vaccinatieprogramma

Volgens een interne memo zal de luchtvaartmaatschappij uit Dubai vanaf 18 januari beginnen met de uitrol van de eerste fasen van haar vaccinatieprogramma. Hiervoor zullen eerstelijnsmedewerkers, zoals cabine- en cockpitpersoneel in aanmerking komen. Het gaat om het Pfizer-BioNTech vaccin. Medewerkers kunnen zich aanmelden voor het programma, maar zijn niet verplicht zich te laten vaccineren.

Oproep

De internationale luchtvaartorganisatie IATA heeft regeringen vorige maand gevraagd om rekening te houden met bemanningen bij het vaccineren tegen het coronavirus. “We vragen niet dat de cockpitbemanning eerst wordt ingeënt”, zei IATA-chef Alexandre de Juniac. “Maar we vragen dat de regeringen ons garanderen dat bemanningen tot de geprefereerde groepen zullen behoren wanneer de vaccinatieschema’s klaar zijn.”

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button