fbpx
AirbusNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Lufthansa gaat ‘historische’ vijftien uur durende vlucht uitvoeren

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat op 1 februari een vlucht vanuit Hamburg naar de Falklandeilanden uitvoeren. Een historische lange vlucht die zo’n vijftien uur gaat duren.

Historische vlucht

Lufthansa gaat deze non-stop vlucht uitvoeren met een Airbus A350-900 die vanaf de luchthaven van Hamburg zal vertrekken. De Airbus zal een afstand van zo’n 13.700 kilometer overbruggen richting de Falklandeilanden. Dit Brits overzees gebied ligt ten zuidoosten van Argentinië waar de luchthaven Mount Pleasant is gevestigd. De vluchtduur wordt geschat op zo’n vijftien uur, wat de langste passagiersvlucht van Lufthansa is.

Aan boord van deze eenmalige vlucht, met vluchtnummer LH2574, zullen 92 passagiers zitten bestaande uit wetenschappers (poolonderzoekers) en bemanning voor het schip, die een operatie zullen uitvoeren in het poolgebied. Zowel de vliegbemanning, bestaande uit zeventien medewerkers, als de passagiers zijn veertien dagen in quarantaine voorafgaand aan de vlucht.

Voorbereiden

Voor deze speciale vlucht zijn veel voorbereidingen getroffen. Extra trainingen voor de piloten waren bijvoorbeeld noodzakelijk om de vlucht te kunnen uitvoeren. De bemanning van Lufthansa bestaat uit technici en grondpersoneel voor de afhandeling en het onderhoud ter plaatse. De Airbus A350-900 staat momenteel gestationeerd in München, waar het toestel wordt voorbereid op de vlucht. Naast de catering zijn er extra containers voor het restafval aan boord, aangezien dit pas na aankomst van het vliegtuig in Duitsland mag worden afgevoerd. De voorbereidingen waren in de zomer van 2020 al begonnen.

De retourvlucht, LH2575, vertrekt op 3 februari naar München en zal de Polarstern-bemanning vervoeren. Zij vertrokken op 20 december om het onderzoeksstation Neumayer-Station III in Antarctica te bevoorraden.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button