fbpx
CoronavirusMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL Vliegvelden

Vliegverbod voor vluchten vanuit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en VK

Tijdens een extra persconferentie van het kabinet kondigde premier Mark Rutte woensdagmiddag een vliegverbod aan. Het verbod gaat gelden voor Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Extra maatregelen

Ondanks de teruglopende coronacijfers maakt het kabinet zich zorgen over de verspreiding van de Britse coronavariant. Deze mutatie lijkt besmettelijker en zou voor een nieuwe stijging in de ziekenhuizen kunnen zorgen, aldus het RIVM. Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag kondigde het kabinet daarom extra maatregelen, waaronder een avondklok, aan. Ook komen er nieuwe maatregelen voor de luchtvaart.

Naast de huidige verplichte PCR-test, wordt ook een negatieve sneltest vereist voor alle landen. Eerder was dit al ingesteld voor een beperkt aantal landen waaronder het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werkt het kabinet aan een quarantaineplicht voor inkomende reizigers van tien dagen.

Doordat het invoeren van een quarantaineplicht nog enkele weken in beslag neemt, zal vanaf zaterdag 23 januari een vliegverbod gelden voor vluchten vanuit Zuid-Afrika, alle Zuid-Amerikaanse landen en het Verenigd Koninkrijk. Een uitzondering geldt voor vrachtvluchten en voor medisch noodzakelijke reizen. Ook repatriëringsvluchten zijn nog mogelijk.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button