fbpx
Air France-KLMAirlinesCargoCoronavirusKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Coronavaccins kunnen door maatregelen kabinet niet meer worden vervoerd

Als de nieuwe maatregelen van het kabinet worden ingevoerd is een van de gevolgen dat ook het transport van coronavaccins vastloopt.

Maatregelen

Het kabinet heeft een aantal nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd, waaronder de verplichting dat vliegpersoneel wordt getest voor terugkomst naar Nederland. Als er voor het vliegpersoneel geen uitzondering wordt gemaakt, kan dat verregaande gevolgen hebben. Zo zal KLM waarschijnlijk stoppen met het uitvoeren van langeafstandsvluchten. Voorlopig houdt het kabinet vast aan de maatregel en wordt er geen uitzondering gemaakt voor het vliegpersoneel, zo stelt de minister van Infrastructuur in het debat van donderdagmiddag.

Zoals het er nu voorstaat zouden honderden vracht- en passagiersvluchten – waaronder repatriëringsvluchten – per week worden geschrapt. Ook vrachtvluchten waarbij coronavaccins, bijvoorbeeld naar landen in Zuid-Amerika, worden vervoerd kunnen naar verwachting niet meer worden uitgevoerd.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button