fbpx
CoronavirusNieuws

Nog geen akkoord over het ‘coronapaspoort’ binnen de EU

Europese regeringsleiders zijn gisteravond bijeengekomen op een extra EU-top. Tijdens het overleg werd het onderwerp van een ‘coronapaspoort’ behandeld. Met zo’n paspoort zou het weer mogelijk moeten worden om vrij te reizen tussen de landen in de Europese Unie. De verschillende regeringsleiders zijn nog niet tot een akkoord gekomen, zo meldt de NOS. Ook de Nederlandse overheid is nog niet voor een dergelijk paspoort. Het kabinet heeft advies gevraagd aan de Gezondheidsraad voordat er een keuze gemaakt wordt.

Vaccinatiebewijs

De mogelijkheid van een eerdergenoemd coronapaspoort gaat al langer rond als een optie om het vrij reizen weer op gang te brengen. Voornamelijk nu steeds meer mensen toegang krijgen tot het vaccin. Het coronapaspoort of eigenlijk het vaccinatiecertificaat zou het mogelijk maken om zonder restricties te reizen. De Griekse premier kwam met het plan om een vaccinatiecertificaat in te stellen. Voorlopig zijn er nog te veel onzekerheden voor de regeringsleiders. Een belangrijk onderdeel van het plan werd nog extra benadrukt. Een dergelijk document zal niet verplicht worden voor mensen die willen reizen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button