fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Twaalf Chinese gevechtsvliegtuigen vliegen in Taiwanees luchtruim

Acht bommenwerpers en vier straaljagers, afkomstig uit China, zijn zondagochtend de zuidwestelijke hoek van het Taiwanese luchtruim binnengedrongen. Als tegenreactie heeft de luchtmacht van Taiwan raketten op stand-by gezet om de situatie te “controleren”, aldus het ministerie van Defensie van het Taiwan.

Vluchten uit China

China heeft de laatste maanden bijna dagelijks vluchten uitgevoerd boven de wateren tussen het zuidelijke deel van Taiwan en de door Taiwan gecontroleerde Pratas-eilanden in de Zuid-Chinese Zee. Deze vluchten bestonden echter meestal uit slechts één of twee verkenningsvliegtuigen.

De aanwezigheid van zoveel Chinese gevechtsvliegtuigen bij deze missie maakte het zo bijzonder. Volgens Taiwan bestond de groep uit acht H-6K bommenwerpers met nucleaire capaciteiten en vier J-16 gevechtsvliegtuigen. Het ministerie van Defensie meldt dat de Chinese vliegtuigen over dezelfde wateren vlogen als de meest recente Chinese missies bij de Pratas-eilanden. De Chinese vliegtuigen bleven op ruime afstand van het Taiwanese vasteland. De Taiwanese luchtmacht waarschuwde de Chinese vliegtuigen en zette raketten in om ze in de gaten te houden, voegde het ministerie eraan toe.

Reactie uit het westen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde met een dringend verzoek aan China om te stoppen met het onder druk zetten van Taiwan. “Wij verzoeken Beijing de militaire, diplomatieke en economische druk op Taiwan te staken en in plaats daarvan een zinvol dialoog aan te gaan met de democratisch gekozen vertegenwoordigers van Taiwan”, aldus de woordvoerder van het State Department, Ned Price.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button