fbpx
AirlinesBestellingenBoeingNieuwsVliegtuigen

Alaska Airlines neemt na vele jaren eindelijk 737 MAX in ontvangst

Geduld is een schone zaak. Zo ook voor Alaska Airlines, want vele jaren na de initiële bestelling neemt de maatschappij eindelijk haar eerste Boeing 737 MAX in ontvangst.

Bestelling

De luchtvaartmaatschappij plaatste al in 2012 een bestelling voor 32 737 MAX’s en heeft plannen voor meer. Vorig jaar plaatste Alaska Airlines namelijk een additionele bestelling bij Boeing van 23 toestellen en tekende een lease-overeenkomst voor nog eens 13.

Naar verwachting zullen er zeer binnenkort nog meer 737 MAX’s worden geleverd. Zoals te zien is in bovenstaand twitterbericht staan er namelijk meerdere toestellen klaar om binnenkort in de vloot van Alaska Airlines te worden opgenomen.

Lange reis

Gisterochtend nam Alaska Airlines dus haar allereerste Boeing 737 MAX in ontvangst. Het gaat om een MAX 9-uitvoering met registratie N913AK. Opmerkelijk is dat de vertrek- en aankomstlocatie maar acht kilometer van elkaar verwijderd liggen. De Boeing stond namelijk geparkeerd op Boeing Field en moest worden overgevlogen naar Seattle-Tacoma Airport, de hub van de Amerikaanse maatschappij.

Bron: Flightradar24

Om de vlucht wat luister bij te zetten is er voor gekozen om de vluchttijd te verlengen en de ‘toeristische’ route te nemen. Het toestel vloog namelijk een rondje om Olympic National Park, een groot natuurgebied gelegen tussen Seattle en de Grote Oceaan. Na een klein uur landde de 737 MAX op de luchthaven van Seattle.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button