fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

President Biden houdt vast aan reisrestricties

De Amerikaanse president Joe Biden gaat naar verwachting het inreisverbod dat onder andere voor Europeanen geldt, opnieuw instellen.

Beperkingen

De restricties zouden van invloed zijn op niet-Amerikaanse burgers die reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en een groot deel van Europa in de zogenaamde Schengenlanden, die een gemeenschappelijk visumproces delen. Reizigers uit Brazilië en Zuid-Afrika, landen waar een gemuteerde variant van het coronavirus aanwezig is, worden ook getroffen door de maatregelen.

Trump

De vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump heeft ongeveer een week geleden, vlak voor de inauguratie van president Biden, een einde gemaakt aan het inreisverbod. Als reactie daarop kondigde het team van Biden al aan dat de beperkingen voor reizigers uit het Schengengebied, Groot-Brittannië, Ierland en Brazilië onmiddelijk opnieuw zouden worden ingevoerd nadat de nieuwe regering aantrad. “Nu de pandemie verergert en er meer besmettelijke varianten over de hele wereld verschijnen, is dit niet het moment om de beperkingen op internationale reizen op te heffen”, aldus Jen Psaki, woordvoerder Witte Huis.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button