fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Vrijspraak na het beschijnen van een Apache-helikopter met laserpen

Vader en zoon die verdacht werden van het beschijnen van een Apache-helikopter in 2019, zijn vrijgesproken. De rechtbank heeft de 59-jarige man vrijgesproken, en zijn 21-jarige zoon is bij een gebrek aan bewijs ook vrijgesproken.

In april 2019 werd een Apache-helikopter beschenen met een laserpen. Er ontstond een gevaarlijke situatie doordat de piloten verblind werden, zo stelt de aanklager. De piloten raakten gedesoriënteerd en hebben door het voorval een tijd niet kunnen vliegen, zo melde Omroep Gelderland. Op het moment van beschijnen vloog de gevechtshelikopter van de Luchtmacht op ruim 200 meter hoogte.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van negen maanden. De rechtbank gaat hier echter niet in mee. Omroep Gelderland meldt dat er onvoldoende bewijs is om de 21-jarige verdachte te veroordelen, en heeft dus besloten hem vrij te spreken. Ook zijn vader werd vrijgesproken nadat het OM ervan overtuigd was dat hij niet heen geschenen met de laserpen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button