fbpx
CoronavirusNieuws

Duitsland overweegt volledig inreisverbod

Naar aanleiding van het hoge aantal coronagevallen in Duitsland wordt een inreisverbod waarbij bijna geen vluchten het land mogen binnenkomen overwogen.

De Duitse minister van Binnenlandse zaken, Horst Seehofer, wil met het inreisverbod voorkomen dat er bepaalde mutaties van het coronavirus uitbreken in Duitsland. Ze nemen hiermee eenzelfde aanpak aan zoals Israel.

Seehofer meldt het volgende aan Bild: “Het gevaar van meerdere virusmutaties dwingt ons ertoe drastische maatregelen te overwegen. Daartoe behoren aanzienlijk strengere grenscontroles, vooral aan de grenzen met risicogebieden, maar ook het terugdringen van het luchtverkeer naar Duitsland tot bijna nul, zoals Israël momenteel doet,

De Duitse reisvereniging (DRV) uitte al kritiek op deze drastische maatregelen. Zij vinden dat de schade die de reissector tot nu toe al heeft opgelopen al van te grote omvang is, en dat nog meer restricties de reissector enorm zullen schaden. Zij vinden dat de Duitse overheid met specifieke restricties moet komen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button