fbpx
BestellingenMilitairNieuwsVliegtuigen

Griekse luchtmacht ontvangt deze zomer eerste Rafales

Griekenland ontvangt vanaf deze zomer van de Franse luchtmacht en Dassault een eerste serie van in totaal 18 Dassault Rafales.

Rafales

Twaalf van de achttien Rafales zijn afkomstig van de Franse luchtmacht. Deze tweedehands gevechtstoestellen zullen, via de Franse vliegtuigbouwer, vanaf halverwege 2021 aan Griekenland worden geleverd. Daarnaast zal de Griekse luchtmacht ook zes gloednieuwe Rafales van Dassault ontvangen.

Dringende behoefte

“Om aan de dringende behoefte van de Griekse autoriteiten tegemoet te komen zullen de leveringen van de toestellen in de zomer van 2021 beginnen en worden verspreid over twee jaar,” geeft Dassault aan in een persverklaring. Volgens de Griekse minister van Defensie zal de aankoop van de toestellen bijdragen aan de verdere versterking van gevechtscapaciteiten en aan de afschrikkende werking van de Griekse lucht- en krijgsmacht.

Lees ook: Griekse premier bevestigt aankoop Franse Rafales – Up in the Sky.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button