fbpx
AirbusAirlinesNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Lufthansa en Etihad A380’s tegelijk naar zelfde Franse opslag

Twee Airbus A380’s van Lufthansa en Etihad vliegen vandaag naar Tarbes, Frankrijk. De toestellen zullen daar voorlopig worden opgeslagen.

Lufthansa

Het is voor het eerst dat een Airbus A380 van Lufthansa in Tarbes komt te staan. Daar waar de maatschappij precies een jaar geleden nog met veertien A380’s rondvloog, heeft ze het afgelopen jaar al wel zes Jumbo’s met pensioen gestuurd. De toekomst van de resterende acht blijft onzeker. Een van deze toestellen staat naast de gepensioneerde A380’s in het Spaanse Teruel, een ander vliegt vandaag dus richting Zuid-Frankrijk.

Etihad

In november 2020 kondigde Etihad aan, vanwege het tragere herstel van de coronacrisis dan verwacht, de gehele A380-vloot voor onbepaalde tijd aan de grond te zetten. Ook kondigde de maatschappij aan kleiner te willen worden en daartoe 1000 cabinebanen weg te bezuinigen. Begin november stuurde Etihad al een Jumbo naar het Zuid-Franse Tarbes. Vandaag zal een andere A380 van Etihad deze komen vergezellen.

© FlightRadar24
Rechts op de afbeelding is te zien dat ook de Etihad-vlucht onderweg is

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button