fbpx
AirlinesBoeingFinancieelNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Helft van kleinere vliegtuigen Norwegian weg

Als onderdeel van het herstructureringsplan verdwijnen ook de helft van de kleinere vliegtuigen uit de vloot van Norwegian.

Vloot

De narrowbody-vloot van Norwegian bestaat momenteel nog uit 103 vliegtuigen. Na de implementatie van het herstructureringsplan, dat een voorwaarde vormt voor het ontvangen van verdere overheidssteun, zullen er slechts 53 van deze toestellen overblijven. Eerder deze maand werd al bekend dat de Noorse maatschappij stopt met alle langeafstandsvluchten, waardoor ook alle 37 Boeing 787’s uit de vloot zullen verdwijnen.

Vliegtuigen

Norwegian hoopt, nu het einde van de pandemie langzamerhand in zicht komt, met de verdere inkrimping na de crisis snel weer winstgevend te worden. Daartoe wil het enkel focussen op de kortere vluchten. Momenteel heeft de maatschappij 67 Boeing 737-800’s en 18 737 MAX-toestellen in haar vloot. Slechts 15 737-800’s zijn momenteel in gebruik; het overige deel staat geparkeerd.

Norwegian heeft nog niet bekendgemaakt welke 50 toestellen precies zullen verdwijnen. De toekomst van de 737 MAX zal als onderdeel van de herstructurering worden bepaald. Gisteren werd bekend dat de MAX weer is goedgekeurd voor het Europese luchtruim. Naar verwachting zal de krimp, mede gelet op de hercertificering van de MAX, bestaan uit 737-800’s, aangezien de 737 MAX een beter brandstofverbruik met een grotere capaciteit heeft.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button