fbpx
NieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Duitse man aangehouden vanwege nep verkeersleiding instructies

De Duitse politie heeft afgelopen donderdag een man aangehouden. De 32 jaar oude man werd in Berlijn aangehouden nadat de man radiocontact maakte met een politiehelikopter die in de buurt vloog. De man zou al ruim een half jaar bezig zijn om het vliegverkeer verkeerde instructies te geven. Volgens de politie zijn er geen ongevallen of incidenten veroorzaakt door deze nep verkeersleider.

Radio

Tijdens een huiszoeking bij de man vond de Duitse politie twee radio’s die op de juiste frequenties afgesteld stonden om contact te maken met het lokale vliegverkeer. De man zou steeds geloofwaardiger overkomen met de instructies. De instructies die de man gaf hebben niet geleid tot een incident maar hadden wel potentie om tot een gevaarlijke situatie te leiden meldt het AP. Wat voor straf de man opgelegd krijgt is nog niet bekend.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button