fbpx
AirbusLiefhebberNieuwsRoutes en Bestemmingen

Lufthansa’s langste passagiersvlucht landt na ruim vijftien uur

Zojuist is de langste passagiersvlucht die Lufthansa ooit heeft uitgevoerd geland op de Falklandeilanden. De Airbus A350 was ruim vijftien uur in de lucht.

Lange zit

Een A350-900 van Lufthansa. ©Airbus

De non-stop vlucht is uitgevoerd met een Airbus A350-900 vanaf de luchthaven van Hamburg. De Airbus zal een afstand van zo’n 13.700 kilometer overbruggen richting de Falklandeilanden. Dit Brits overzees gebied ligt ten zuidoosten van Argentinië. Na een vluchtduur van 15 uur en 37 minuten landde de widebody op RAF Mount Pleasant, de luchthaven van de eilandengroep.

Eenmalig

Aan boord van deze eenmalige vlucht, met vluchtnummer LH2574, zaten 92 passagiers bestaande uit wetenschappers (poolonderzoekers) en bemanning voor het schip, die een operatie zullen uitvoeren in het poolgebied. Zowel de vliegbemanning, bestaande uit zeventien medewerkers, als de passagiers zijn veertien dagen in quarantaine geweest voorafgaand aan de vlucht.

De retourvlucht, LH2575, vertrekt op 3 februari naar München en zal de Polarstern-bemanning vervoeren. Zij vertrokken op 20 december om het onderzoeksstation Neumayer-Station III in Antarctica te bevoorraden.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button