fbpx
Air FranceAir France-KLMAirlinesEditors choiceFinancieelKLMNieuwsVliegvelden

Hoekstra: bij meer steun moet KLM slots inleveren

Als het kabinet KLM kapitaalsteun geeft moet de maatschappij vluchten opgeven. Dat zegt demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Brussel

Hoekstra verwacht dat de Europese Commissie bij dit soort financiële steun zogeheten remedies wil zien. Concreet komt dit erop neer dat Air France-KLM van Brussel in ruil voor staatssteun slots moet inleveren. Het is nog onduidelijk hoeveel slots Air France en KLM precies zouden moeten inleveren.

Slots

Volgens Franse media zou het bij Air France om 24 slots gaan. De maatschappij zou deze eis van de Commissie echter te zwaar vinden en nog onderhandelen over een lagere hoeveelheid. Aangezien KLM een lager bedrag aan steun nodig heeft, zou de Nederlandse tak van het bedrijf waarschijnlijk minder slots hoeven inleveren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button