fbpx
Naast het nieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVideoVliegvelden

Schiphol helemaal onder de sneeuw in 1979 | Video

De winter van 1979 staat in de geschiedenisboeken bekend als een van de beruchtste winters ooit. Nederland had te maken met enorme hoeveelheden sneeuw. Het trein- en wegverkeer was compleet ontregeld. Schiphol werd ook geraakt door de verhinderingen.

Mede door de ijzel en wind was het erg lastig om de luchthaven operationeel te houden. Voor het eerst in de historie van de luchthaven moest het vliegveld gesloten worden voor de binnenkomende en uitgaande vluchten. Ondanks het weer werd er met man en macht gewerkt om de luchthaven weer operationeel te krijgen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button