fbpx
AchtergrondKLMNaast het nieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkSchiphol Airport

Overzicht: zo zag de onstuimige zondag op Schiphol eruit

De eerste echte sneeuwdag van 2021 zorgde op Schiphol voor veel annuleringen, vertragingen en vluchten die uitweken. Dit gebeurde er allemaal tijdens de onstuimige zondag.

Annuleringen

De ochtend ontregelde Schiphol die slechts één start- en landingsbaan ter beschikking had. De banen waren lastig sneeuwvrij te krijgen door de harde wind, en de aanhoudende sneeuwval. Aan het einde van de dag werd er besloten Schiphol te sluiten voor inkomend verkeer.

Uitwijken

Het zorgde ervoor dat diverse vluchten moesten uitwijken. Daar zaten een aantal opmerkelijke vluchten tussen. Zo week een Boeing 747 tweemaal uit, en vloog een A319 van Air France terug naar de vertrekluchthaven.

Rustige vertrekhallen

Op Schiphol lijkt het qua passagiersaantallen rustig te zijn geweest. Er zijn geen overvolle terminals zoals bij eerdere hectische (sneeuw)dagen vaak wel het geval was.

Sneeuwvrij

Personeel op Schiphol is zondag druk bezig geweest om een veilige vluchtoperatie mogelijk te maken. Niet alleen de start- en landingsbanen moesten sneeuwvrij worden gemaakt, maar ook de taxibanen, het platform en natuurlijk de vliegtuigen zelf.

Benieuwd hoe vliegtuigen ondanks deze omstandigheden vliegen? Lees dan hier het artikel van Up in the Sky over De-Icing en Anti-Ice.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button