fbpx
Foto-artikelLiefhebberMilitairNaast het nieuwsVideo

Super Bowl fly-over: zware jongens op de grond én in de lucht | Foto & Video

De Super Bowl, Amerika’s grootste jaarlijkse sportevenement, vond afgelopen nacht weer plaats. Alles rond deze wedstrijd wordt groots aangepakt en ook de Amerikaanse luchtmacht droeg zijn steentje bij: namelijk met een fly-over door diverse bommenwerpers.

Randzaken

De Super Bowl gaat al jaren niet meer puur om de sport van American football. De vele randzaken krijgen een steeds belangrijke rol. Denk hierbij aan de televisiereclames die voor vele miljoenen per stuk tijdens de rust worden uitgezonden en de halftime show, waarin een bekende artiest een optreden verzorgd.

Fly-over

Een ander aspect dat dikwijls bij Amerikaanse sportevenementen voorkomt is een fly-over die verzorgd wordt door een tak van de Amerikaanse strijdkrachten. Dit jaar was het de beurt aan de U.S. Air Force. Wellicht in een poging om de krachtpatsers op het veld te overtreffen, stuurde de Amerikaanse luchtmacht drie zware bommenwerpers richting Tampa, Florida. Namelijk een B-1 Lancer, B-2 Spirit en B-52 Stratofortress. Het leverde een imposant beeld op. De bommenwerpers vormen een divers geheel, met de B-52 die al sinds de jaren ’50 in dienst tot aan de B-2, een toestel dat gebruikt maakt van stealthtechnologie en gekenmerkt wordt door het ontwerp met een zogenaamde flying wing.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button