fbpx
AirbusCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Doek is gevallen voor de A380: laatste toestellen van de band gerold

In Toulouse zijn vandaag de twee laatste A380’s van de productielijn afgerold. Hiermee komt een vroegtijdig einde voor de “Superjumbo”.

Einde voor de “Superjumbo”

Het zat er al een tijd aan te komen maar nu is het doek officieel gevallen voor de A380. Het laatste paar is van de productieband gerold. De twee A380’s zullen hoogstwaarschijnlijk bestemd zijn voor Emirates, aangezien zij de enige maatschappij zijn die nog A380 orders heeft staan.

Vanochtend werden de twee voor het eerst in leven geroepen en dat was te zien op FlightRadar24.com. Wanneer de twee precies klaar zijn voor de klant is nog onduidelijk.

De 2 A380’s op de grond naast de Airbus fabriek in Toulouse © FlightRadar24

De A380 verkeert in zwaar weer door de coronacrisis en lijkt er geschaad uit te gaan komen. Er zijn maar enkele maatschappijen die echt lijken te slagen met de A380. Zo weet Emirates, grotendeels door veel staatsteun, wél succesvol te zijn met de A380. Deze laatste 2 zullen dan ook hopelijk deel uitmaken van dit “succesverhaal” bij Emirates.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button