fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenInnovatieNieuwsOpmerkelijk

United Airlines zet in op elektrische luchttaxi’s

United Airlines heeft een order geplaatst voor tweehonderd elektrische Vertical Take-off and Landing (eVTOL)-toestellen ter waarde van één miljard dollar. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zet daarmee in op Urban Air Mobility.

eVTOL

De elektrische luchttaxi kan verticaal starten en landen (eVTOL) en is gebouwd door het Urban Air Mobility (UAM)-bedrijf Archer. United heeft nu een order geplaatst voor tweehonderd toestellen zodra de eVTOL operationeel is en aan de operationele eisen van United voldoet. De verwachting is dat de productie in 2023 gestart kan worden en dat in 2024 de eerste vluchten kunnen worden uitgevoerd.

De eVTOL halveert bijna de CO2-emissies per passagier voor een vlucht tussen Hollywood en Los Angeles International Airport, zo stelt United. Het toestel heeft een bereik van bijna honderd kilometer en kan zo’n 240 km/h.

“Door met Archer samen te werken laat United de luchtvaartindustrie zien dat het nu tijd is om schonere en efficiëntere vervoerswijzen te omarmen. Met de juiste technologie kunnen we de impact van vliegtuigen op de planeet beteugelen, maar we moeten de volgende generatie bedrijven identificeren die dit vroegtijdig zullen realiseren en manieren vinden om hen van de grond te helpen “, aldus Scott Kirby, CEO van United.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button