fbpx
BoeingKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

KLM 777 ‘Orange Pride’ na bijna anderhalve maand weer onderweg naar Schiphol

De Boeing 777-300 met registratie PH-BVA is na ruim anderhalve maand (eindelijk) weer onderweg naar Schiphol. Het toestel stond sinds 31 december aan de grond in Beijing na motorproblemen. Vorige week werd de vlucht nog geannuleerd doordat er opnieuw motorproblemen waren.

Uitwijk

De Boeing 777-300ER met vluchtnummer KL896 zou op 31 december van Shanghai terug naar Amsterdam vliegen. Toen het vliegtuig na vier uur vliegen zich al boven Rusland bevond, kreeg het te maken met een technisch mankement. Hierna werd besloten om te keren en het toestel in Beijing aan de grond te zetten. Het vliegtuig vervoerde alleen vracht, verder was enkel de bemanning aan boord.

Het KLM-toestel had motorproblemen, en een nieuwe motor moest richting Beijing worden gestuurd. Vanwege reisbeperkingen en quarantaineregels is er voor gekozen om geen KLM-monteurs te sturen, maar de installatie door lokaal onderhoudspersoneel uit te voeren.

Mislukte poging

Na ruim vijf weken stond het toestel gepland om op 8 februari iets na middernacht weer koers te zetten richting Schiphol. Via Seoul was er met vluchten KL855 en KL892 al een crew ingevlogen naar de Chinese hoofdstad. De PH-BVA zou terugkeren naar Amsterdam als vlucht KL-898. The Aviation Herald meldde echter dat de bemanning tijdens de push-back van de 777-300ER een foutmelding op de rechtermotor ontving, waarna het vliegtuig weer werd teruggebracht naar de parkeerplek.

Een week later is het toestel dus alsnog onder vluchtnummer KL898 vertrokken richting Schiphol. De vlucht is live te volgen via Flightradar24.

KL898 zondagavond vertrokken vanaf Beijing © Flightradar24

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button