fbpx
CoronavirusNieuwsRoutes en Bestemmingen

Zuid-Afrika opent langzaam weer haar grenzen, maar vliegreizen blijven uit

Zuid-Afrika heeft het restrictie niveau verlaagd naar niveau 3. Hiermee gaat een deel van de grenzen van het land weer open. Dit biedt perspectief, maar hoe ziet deze versoepeling voor de luchtvaart eruit?

Luchtvaart onder niveau 3

Volgens de website van de Zuid-Afrikaanse overheid, is vliegen van en naar het land toegestaan, maar alleen op de volgende 3 luchthavens; OR Tambo International Airport, King Shaka International Airport en Cape Town International Airport.

Reizigers moeten dan wel een negatieve coronatest kunnen aantonen die niet meer dan 72 uur voor de reis is afgenomen.

Maatschappijen blijven huiverig

Veel maatschappijen kiezen ondanks deze versoepelingen er toch voor om niet te vliegen naar Zuid-Afrika. De angst voor de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, 501Y.V2, blijft groot. Zo hebben Emirates en Virgin Atlantic al aangegeven niet te gaan vliegen van en naar Zuid-Afrika.

Ook KLM gaat tot dusver niet vliegen naar Zuid-Afrika. Met uitzondering voor vrachtvluchten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button