fbpx
AirlinesBoeingCargoIncidentenMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigenVliegvelden

747 verliest onderdelen boven Maastricht na explosie motor | Video

Een Boeing 747 van Longtail Aviation heeft, na een explosie in een van de motoren, meerdere onderdelen verloren boven Maastricht. Hierbij zijn diverse auto’s beschadigd geraakt. Het toestel is uitgeweken naar Luik.

Incident

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg meldde dat diverse stukken metaal naar beneden zijn gevallen als gevolg van problemen met een motor van het toestel. De metaaldelen zijn in de omgeving van Meerssen op de grond gekomen. Het lijkt te gaan om vlucht LGT5504, een Boeing 747 van Longtail Aviation met registratie VQ-BWT. De vlucht was kort voor het incident vertrokken vanaf Maastricht Aachen Airport en is inmiddels geland op het vliegveld van Luik. Volgens De Limburger zouden minstens twee mensen gewond zijn geraakt.

Nota bene: de politie heeft iedereen die onderdelen aantreft opgeroepen deze niet aan te raken, maar onmiddellijk contact op te nemen met de politie.

Video: © Track88 & Orange Media via 1Limburg

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button